TVÅ SOMMARSALLADER

 
Får något slags matintresse just på sommaren då man kan göra otagliga mängder av olika sallader som man kan ha när man grillar eller bara äta för sig, här är två favoriter. 
 
Snodde det här receptet från Flora för flera år sedan och den är verkligen helt galet god förutom att jag brukar byta bort koriandern mot mynta för att den blir lite fräschare och för att jag helt enkelt inte tycker om koriander. 
 

- En halv vattenmelon
- Ett paket fetaost
- En burk oliver 
- En rödlök
- En kruka mynta
- En lime
- Olivolja
- Salt och peppar

Skär rödlökeni tunna ringar och lägg det i en skål med den pressade limen och låt det stå och dra en stund.Skär vattenmelonen i lagom stora bitar, skär fetaosten i små tärningar och riv över en knippe med mynta, tillsätt tillslut oliverna och ringla över lite olivolja samt flingsalt och peppar. Finito!

 
Färskpotatissallad är ju verkligen livet på sommaren och jag har hittat på detta recepet och jag tog ungefär med allt som är gott och även hur enkelt som helst. 
 
- Balsamico
- Olivolja 
- Färskpotatis
- En burk soltorkade tomater
- En burk kalamata oliver
- Ett paket fetaost
- En rödlök
 
Koka färskpotatis och lägg det i kylen tills den blir kall.Hacka löken och lägg det i en skål, ringla över olivolja och balsamico och låt det stå och dra sig en stund. Skär de soltorkade tomaterna, skär potatisen i lagom stora bitar, tärna fetaosten och häll i oliverna. Avsluta med att ringla över lite mer olivolja samt flingsalt och peppar. Klart! 
 
Recept | |
Upp