KULTURELL SÖNDAG

 
 
Igår tog jag en paus i tentaplugget och begav mig till Göteborgs stadsmuseum med Betsy och Vilma för att titta på utställningen om Göteborgs musikliv från 1955-2018. 
 
 
Fick cravings att åka tillbaka till 50-talet och jazzklubbarna. 
 
 
I ett rum kunde man spela instrument och titta på bilder och lyssna på musik från musiklivet runt 70/80/90-talet.   
 
 
I ett rum visades bilder och spelades musik från så kallade nutiden och det fanns en stor vägg som var fylld av bilder från Göteborgs olika musikfestivaler, pekade på vissa bilder och ba "men där var ju jag!".
 
 
Och såklart finaste delen av hela utställningen, älskade Håkan och en karta över hela staden med utmärkta punkter om vilka stadsdelar, gator, berg och parker som han sjunger om, vilket är typ alla. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

VI ÅKTE TILL LUND

 
 För cirkus två veckor sedan åkte Betsy och jag ner till Lund för att hälsa på Martina och Nora. Det var underbart fint att få träffa dem igen efter alltför lång seperation, det blir så när alla flyttar till olika ställen i riket för att studera. På kvällen lagade vi (framförallt Nora) tacos och sen drack vi vin och grejs innan vi gick ut på nation och lite andra ställen. På morgonen var alla trötta och hungriga så vi gick ut för att äta brunch. 
 
 
<3
 
Vi gick runt i ett soligt men stormigt Lund och gick till en nation som serverade världens brunch med allt man kan tänka sig, exempelvis scones, bröd, sallader, efterrätter, quesadillas och massa annat för bara 50 kr! Helt sanslöst och det mest värda på länge. 
 
*känslan efteråt* 
 
Efter att vi storsat runt bland smågator kom vi tillbaka till Martinas och Noras lägga, Betsy och jag packade våra väskor och begav oss hemåt med tåget. Himla fint dygn.
 

DET FINNS EN KILLE HÄR I STAN SOM JAG TÄNKER PÅ TYP VARJE DAG HAN HAR MITT HJÄRTA I FÖRVAR MEN ALDRIG SER JAG HONOM MER MEN DRICK MED MIG ETT SISTA GLAS GOD NATT MÅ GLÄDJEN LYSA ER

 
Avslutade skoldagen med att ha mitt tredje seminaire för veckan och beslutade mig för att åka hem till Varberg under helgen, har tenta på onsdag och känner att jag inte kan koncentera mig tillräckligt i hemma i min lägenhet då jag bara vill kasta ut böckerna genom fönstret och gå ut och dansa istället. Så i helgen ska jag begrava mig i kurslitteratur och nöta Kuhns paradigm, förklaringstyper, logisk positivism och forskningsetik. Längtar mest till onsdagkväll när allt det här är över och jag aldrig behöver tänka på det här onödiga och tråkiga någonsin igen. 
 
 
Upp